Heerenveens kanaal/ Heerensloot 2009

Moderator: Projectbeheerders

Berichtdoor Dick » wo sep 15, 2010 8:38 am

Als onderdeel van het Spiegelkarperproject De Friese Boezem zal er rond november 2009 ook spiegelkarper uit worden gezet in het Heerenveense kanaal/ Heerensloot.
Voor deze ( zater)dag zouden we graag een lijst op willen stellen van vrijwilligers die willen helpen deze dag. De organisatie is in handen van de Karperstudiegroep Nederland regio Fryslan en de kosten zullen worden gedeeld door de Hengelsportfederatie Fryslan en HSV Heerenveen.
Opgeven kan via spiegelkarper@hsvheerenveen.nl

===============================================

Geachte KSN leden en spiegelkarperfanaten,

Gisteren heeft André Bosma, onze nieuwe regiovoorzitter, intensief contact gehad met Viskweekcentrum Valkenswaard. Zoals het er nu gaat uitzien, gaan we op maandag 19 oktober en dinsdag 20 oktober ruim 1000 kilogram (ja ,je leest het goed) spiegelkarper uitzetten van het geliefde type Valkenswaard!!! Dit houdt voor ons in dat dit logistiek heel veel van ons gaat vragen.

Op maandag 19 oktober gaan we de spiegels voor HSV Leeuwarden op het Bischops Rak uitzetten en voor HSV Voorwaarts op het Bergummermeer.

Op dinsdag 20 oktober gaan we de spiegels uitzetten voor HSV Heerenveen op het Heerenveens Kanaal en voor HSV Idaarderadeel op het Pikmeer/Wijde EE.

Zoals jullie allemaal weten, kunnen wij dit niet alleen; wij hebben absoluut jullie hulp nodig anders zijn we genoodzaakt de boel af te blazen. Dit zou jammer zijn omdat we dit jaar 5000, - EUR subsidie en donaties hebben binnen gekregen om deze uitzettingen mogelijk te maken. Wij willen hiervoor de Hengelsportfederatie Fryslân, HSV Leeuwarden, HSV Voorwaarts, HSV Idaarderadeel, HSV HEERENVEEN en iedereen die een bedrag in de adoptiepot bij De Fuik hebben gedaan daarvoor bedanken voor hun bijdrage. Speciale dank aan Peter Miedema van Peter's Hout te Bolsward want hij heeft vanuit zijn bedrijf zelfs 2000,- EUR gedoneerd. Met dit bedrag zijn we verzekerd dat we ook in 2010 spiegelkarpers kunnen uitzetten in de Friese Boezem.

Als je ons wilt helpen om deze pittige uitdaging tot een goed einde te brengen, verzoek ik je om André of ondergetekende te laten weten op welke dag je aanwezig kunt zijn. Uiteraard ben je zelfs op beide dagen welkom! Dus wil jij je toekomstige PB in zijn/haar kleuter jaren aanschouwen, dan is dit je kans en help mee om dit historisch moment in de Friese Karpervisserij boeken vast te leggen. Zodra jij je hebt opgegeven, krijg je van André of mij de details van waar precies de uitzettingen gaan plaatsvinden en hoe laat je er verwacht wordt. Dus vraag vrij bij je baas en meld je bij ons aan!

Wij horen graag van je.

Namens KSN Regio Fryslân
Met vriendelijke groet,

Wijtze Tjoelker en André Bosma (aaal@hetnet.nl)

===============================================

Vanmorgen ontving ik een mailtje van een vangst van een uitgezette spiegel in november 2009 in Heerenveen. De vis is rond de 18 km verderop op de Friese Boezem geva======ngen.
Enkele vissen zetten het na een uitzetting op een zwemmen zoals deze. Andere blijven hangen.... zo verspreid de spiegelkarper zich mooi over het gehele boezemwater.
Afbeelding
Afbeelding


Na een vissterfte op een lokale plas is dit toch zeer mooi karpernieuws!
===============================================

Bekijk een filmpje van deze uitzetting: http://www.youtube.com/watch?v=4Dej-SBKw4k

of de foto's: http://s1125.photobucket.com/albums/l59 ... en%202008/
Dick Offline

Avatar gebruiker
Site Admin
 
Berichten: 109
Geregistreerd: vr nov 07, 2008 1:25 am

Keer terug naar Heerenveen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron