Pagina 1 van 1

Type Villedon via Valkenswaard 2002, 2004, 2006 (K4)

BerichtGeplaatst: za nov 08, 2008 12:42 pm
door Dick
Afbeelding

Zwak beschubde Franse vissen, breed gebouwd met aanleg tot hangbuik. Soms ietwat gelig gekleurd. Gemiddeld gewicht van geleverde vis is hoog.
Groeicapaciteit uitstekend (iets beter dan geleverde Duitsers)
Terugmeldpercentage/overleving: goed
Bijz. Komen van kweker/betaalwater Villedon in Frankrijk

BerichtGeplaatst: za dec 13, 2008 4:04 pm
door Eddy Norer
Afbeelding

recordprojectvis

BerichtGeplaatst: do dec 23, 2010 11:53 pm
door joris weitjens
Afbeelding

Deze vis van 47 pond heeft in oktober 2010 even op KWO gestaan onder de noemer record projectspiegel. Bij navraag blijkt het om een Villedonvis te gaan uitgezet in november 2002. Helaas heb ik nog geen plankfoto gezien maar de vis wordt al sinds 2005 nauwlettend gevolgd en groeit dus uitzonderlijk. De vis zwemt in een afgesloten karper- en ook visarm water. Intussen heeft deze vis de 50 pond grens overschreden. Onvoorstelbaar natuurlijk. Gewoon in Nederland en dat binnen 8 jaar.
Bij uitzetting wogen de Villedonners in 2002 bijna zonder uitzondering tussen de 6 en 9 pond. Mijn indruk is dat deze vissen destijds tenminste k4 vissen waren dan zou deze vis zo'n 12 jaar oud zijn. Dan is de rek er nog niet uit...
Geeft eens te meer aan dat voor supergroei boezemwateren, grote rivieren en plassengebieden het afleggen tegen de afgesloten wateren met bijzondere eigenschappen: voedselrijk, visarm. Meestal betreft dat (vrij) nieuwe wateren: grindgaten zandwinputten enz.
De factor vissersvoer speelt natuurlijk ook een woordje mee.
Vraag is nu natuurlijk ook hoelang zo'n vis mee gaat. De ervaring leert dat rustige doch gestage groeiers langer leven.

Joris