Algemeen: SKPL (Spiegelkarperproject Lelystad)

Moderator: Projectbeheerders

Berichtdoor Raymond Hakkert » wo dec 22, 2010 10:35 pm

Hallo allemaal,

Eind maart 2010 hebben we met een enthousiaste groep karpervissers hier bij de HSVL een plan ingediend om een SKP op te gaan zetten. De HSVL stemde zeer snel toe (alsof ze op ons hadden zitten wachten).
Tot onze verbazing hadden we ook binnen 3 maanden goedkeuring van Gemeente Lelystad en hebben een mooi bedrag gehad om het eea uit te gaan voeren.
Het gaat in eerste instantie om al het gemeentewater van Lelystad waar de HSVL het visrecht heeft. Daar zal de komende jaren nieuw (spiegel)karperbloed worden uitgezet. Edelschubs spreken ons ook zeer aan hier, dus we zullen daar misschien ook een uitzetting van gaan doen. Echter eerst maar eens starten met mooie spiegels m.i..

Afgelopen jaren is er eindelijk weer eens goed gebaggerd. Dat was dan ook de grootste reden dat we dit SKP zijn gaan aanvragen. In de oude ongebaggerde toestand van de meeste binnenwateren hier hadden de spiegels geen goede overlevingskansen gehad. In de winter lag er de laatste jaren makkelijk dik ijs en in de zomer een dik pak kroes. De situatie is nu veranderd en doet me terugdenken aan de eind jaren '80 en begin '90 toen de sloten, grachten en vijvers prachtige wateren waren; helder en plantenrijk. We vingen nb eind jaren 80 veel dikkere karpers (tot 25p) op dit stelsel dan afgelopen 10 jaar, waarin zo'n beetje alle dikke vis het loodje had gelegd door achterstallig onderhoud aan de watergangen.

Dit najaar zouden we starten met het uitzetten van de 1e spiegels, op de dag dat de spiegels geleverd zouden worden (begin dec) was het spekglad op de weg en was precies die nacht het grootste gedeelte van het sierwater dichtgevroren. Het werd daardoor afgelast. We wachten nu op betere tijden. Het zal ons inziens eerder voorjaar 2011 worden.

Naast dit SKP sierwater Lelystad zijn we ook bezig een SKP op poten te zetten voor de Hoge- en Lage vaart van Flevoland.

We houden jullie op de hoogte.

Groeten,
Raymond Hakkert
Raymond Hakkert Offline


 

Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron