Pagina 1 van 1

uitzetting 21 december 2011 Gooimeer

BerichtGeplaatst: ma dec 26, 2011 9:59 pm
door joris weitjens
Hoge verwachtingen hadden we van de partij Valkenswaarders of althans de geliefde kruisingen die nu dan na 2 groeiseizoenen in een grote vijver/meer in Villedon geoogst zouden worden. Het werd in de loop van de afgelopen weken al duidelijk dat er gewone Villedonners tussendoor zouden worden gemengd.
Op woensdag 21 dec. werd het vat geopend. Aanvankelijk zagen we tussen de bekende Villedonners nog wel Valkenswaarders maar het bleek ijdele hoop. We hebben er 0 Valkenswaarders tussen kunnen ontdekken! Dus weer een mislukte oogst. In Duitsland lukte het hoogst zelden en nu in Villedon ook niet.

De geleverde partij had ook duidelijke pluspunten. Vrijwel onbeschadigd, gezond ogende, vaak vrij vette vissen. Gem gewicht ongeveer 3 kilo en als dat k3's zijn dan heb je optimale overlevers al betaal je dus wel 15 euro voor 1 vis! De overleving hebben we nog verder trachten te bevorderen door in een grote jachthaven van het Gooimeer uit te zetten. Dan hebben de karpers de eerste maanden de dekking die ze zoeken.

De sfeer was uitstekend met globaal een team Mokum en een team Almere. De Mokummers hadden de grootste bekken al waren ze ver in de minderheid. Robert Weijman van Sportvisserij Midwest Nederland mocht de eerste uitzetten en erg verheugend was dat als het aan hem ligt er zeker te praten valt over vervolguitzettingen. Dan wordt het dus weer het wachten op die mooi beschubde....

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding