Algemeen

Moderator: Projectbeheerders

Berichtdoor Dick » za nov 08, 2008 1:50 pm

Met 120km oeverlengte en een oppervlakte van meer dan 11.000 hectare is de Geldersche IJssel het eerste water waar de Regio Zwolle begonnen is met het uitzetten van spiegelkarpers. Het totale aantal uitgezette en geregistreerde spiegelkarpers over de periode september 2000 t/m november 2004 bedraagt 2808 stuks. Deze vissen zijn uitgezet en verdeeld over 4 uitzetpunten, verdeeld over de lengte van de IJssel.

Enkele jaren na de laatste uitzetting kan geconcludeerd worden dat, de doelstellingen aan het begin van het IJssel Spiegelkarperproject ruimschoots zijn gehaald. Er waren voldoende vrijwilligers op de uitzetdagen, er komen steeds meer terugmeldingen binnen, niet alle projectspiegels zwemmen via de Rijn of het IJsselmeer weg en het allerbelangrijkste is dat is gebleken dat er in de IJssel voldoende ruimte is voor uitzettingen!

Anno 2008 heeft de rivier de IJssel inclusief haar zijwateren een florerend spiegelkarperbestand van goed groeiende en verschillende typen projectspiegels. Veel karpers van de eerste lichtingen schommelen nu al rond de 25 tot 30 pond en de hoeveelheid terugmeldingen stijgt elk jaar nog steeds. Een resultaat waar de KSN Regio Zwolle erg trots op is!

Het volledige evaluatie rapport vind U hier

http://www.ksnregiozwolle.nl/forum/index.php
Dick Offline

Avatar gebruiker
Site Admin
 
Berichten: 109
Geregistreerd: vr nov 07, 2008 1:25 am

Berichtdoor Aart Lokhorst » di maart 17, 2009 8:17 pm

Dit jaar zijn er twee 30+ pond spiegels gevangen in de IJssel, moet al gek zijn als daar niet tenminste 1 projectspiegel bij zit.
Helaas hebben we de foto's nog niet ontvangen, zeer benieuwd.
Aart Lokhorst Offline


 


Keer terug naar SKP IJssel (2000)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron