Algemeen

Moderator: Projectbeheerders

Berichtdoor Dick » za nov 08, 2008 1:33 am

Spiegelkarpers individueel herkennen stamt uit de jaren zestig de tijd van Jack Hilton in Redmire Pool. Het echte speuren naar terugvangsten van een (spiegel)karper kwam in de jaren tachtig goed op gang. Zo heel moeilijk bleek dat niet te zijn bij spiegelkarpers. Zeker als ze niet al te kaal waren.

Vaak was dat terugvinden een even ontnuchterend als spectaculaire ervaring. Spectaculair omdat er ineens informatie over groei en migratie van individuen los kwam. Bovendien bleken sommige (niet eens grote) spiegelkarpers al stokoud te zijn. Spiegelkarpers bleken veertig jaar na uitzetting nog vrolijk rond te zwemmen. Ontnuchterend was en is het nog steeds vaak genoeg. Geen project ontkomt aan het fenomeen ‘mugfish’: spiegels die tot vervelens toe aan de haak komen. Je kunt daar geen al te grote conclusies aan verbinden. Dat kan wel als je over een aantal jaren informatie verzamelt over spiegelkarpers in een bepaald water. En dan blijkt heel vaak dat het om een veel kleiner aantal gaat dan je op voorhand dacht of hoopte.

Voor een aantal grote SKP’en van vandaag is zoeken van een match bijna businness geworden. Een tijdvretende klus; een feest van herkenning als het gelukt is en een behoorlijke domper als je het na dagenlang zoeken moet opgeven.
Lees en zie meer over de valkuilen, tips en bijzonderheden van het uiterlijk van spiegelkarpers en voeg je eigen foto toe.
Dick Offline

Avatar gebruiker
Site Admin
 
Berichten: 109
Geregistreerd: vr nov 07, 2008 1:25 am

Keer terug naar Herkenning

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron