UITZETTING SKP NEDERRIJN / LEK 2009

Moderator: Projectbeheerders

Berichtdoor Pieter Bas van Duuren » wo okt 28, 2009 9:49 pm

!UITZETTINGEN 2009 LAATSTE WEEKEND NOVEMBER of EERSTE WEEKEND DECEMBER!

SKP Nederrijn / Lek afdeling Arnhem e.o. opgestart:
Een ander nieuwtje is dat Pieter Bas van Duuren en Tijmen van der Sande een nieuwe afdeling binnen het SKP Nederrijn / Lek zijn gestart. Net aan de andere kant van de sluis van Driel, dit sluisstuk loopt vanaf de IJsselsplitsing tot aan de sluis bij Driel. Aan die kant lijken ook al een paar project spiegeltjes te zijn opgedoken die wellicht van stuwstuk 1 komen. Dat gaan we nog onderzoeken.
Voor het SKP het ook erg mooi dat wij niet alleen vis kunnen kwijtraken aan de andere stuwstukken, maar er zeker ook vis van het Arnhemse stuwstuk af kunnen zakken. Hopelijk zal het een mooie uitwisseling zijn in de toekomst, waar alle stuwstukken iets aan hebben. Zeer goed nieuws dus.

De contactpersoon voor het SKP Rijn/Driel is Pieter Bas van Duuren. Zijn e-mailadres is: pbvanduuren@gmail.com Ook kunt u informatie krijgen over de uitzettingen en donaties doen bij Tromp hengelsport in Arnhem.

Stuwvakken:
Het project is onderverdeeld in verschillende stuwvakken;
Stuwvak 0: (IJsselsplitsing – Driel)
Stuwvak 1: (Driel - Maurik)
Stuwvak 2: (Maurik-Hagestein)
Stuwvak 3: (Hagestein-Krimpen ad Lek)

Uitzettingen:
De eerste uitzetting van meer dan 100 spiegelkarpers heeft al op 15 december 2007 nabij Ingen plaatsgevonden!
In het najaar van 2008 is er op verschillende locaties uitgezet. Stuwvak 1: (Haven van Wageningen, 131 spiegelkarpers, gem. lengte: 41 cm gem. gewicht: 1525 gram + Rhenen, naast Rijnbrug, 131 spiegelkarpers gem. gewicht: 1890 gram), Stuwvak 2: (boven de stuw van Hagestein 200kg spiegelkarper), Stuwvak 3: (beneden de stuw van Hagestein 30kg spiegelkarper). Het eerste weekend van december 2009 wordt er ruim 700 kg spiegelkarper uitgezet over de verschillende stuwvakken. Dit jaar is de eerste uitzetting op stuwvak 0 bij de stuw van Driel aan de kant van Oosterbeek in de draaikom, wij willen dit jaar minimaal 100kg spiegelkarpers uitzetten en hiervoor hebben wij uw hulp hard nodig.

Uitzettingen 2009:
Stuwvak 0: minimaal 100 kg spiegelkarpers uit Frankrijk
Stuwvak 1: minimaal 500 kg spiegelkarpers uit Frankrijk
Stuwvak 2: minimaal 120 kg spiegelkarpers uit Frankrijk
Stuwvak 3: nog onbekend

Monitoring:
Om te kunnen bezien of de uitzettingen het gewenste effect bereiken, is besloten om het project volledig te monitoren. Hiertoe wordt van alle spiegelkarpers een foto van zowel de linker- als rechterflank gemaakt en worden de lengte en het gewicht bepaald. Zoals u wellicht weet, zijn de tekeningen van een spiegelkarper vrijwel uniek. Hierdoor is het heel goed mogelijk de vis weer terug te herkennen.

Kosten project:
De kosten van het totale project voor de komende 5 jaar, zijn begroot op ongeveer € 31.500 Uiteraard kan de commissie “SKP Nederrijn&Lek dit totale bedrag niet zelf betalen. Daarvoor is de commissie op zoek naar sponsoren.

Adoptieplan:
Ook u kunt een bijdrage leveren door één of meerdere karpers te adopteren. Indien u een spiegelkarper adopteert, ontvangt u een foto. Zodra er een terug vangstmelding van uw vis komt, wordt u daarvan in kennis gesteld. Het adopteren van een spiegelkarper kost € 10. Het bedrag dient voor de uitzetting voldaan te worden.

!SPOED ADOPTANTEN!
De kosten van de uitzettingen dit jaar zijn geraamd op 3.600 euro waarvoor wij nog op zoek zijn naar adoptanten, we komen vooralsnog geld tekort. Hopelijk willen jullie dit jaar weer een aantal vissen adopteren. De foto's krijgen jullie zo snel mogelijk na de uitzetting.

Als je dit jaar weer wilt helpen het project tot een succes te maken zouden jullie dat dan a.u.b. zo spoedig mogelijk willen overmaken. Dat zou super zijn omdat we dan een goed inzicht hebben in hoeveel kilo we kunnen bestellen.

Hieronder staan de gegevens.. maak er wat van!!
Postbank: 1708236 t.n.v. SKP Rijn/Lek te Veenendaal o.v.v. stuwvak naar keuze (bijvoorbeeld stuwvak 1) plus je naam.

Contant:
Stel dat je niet wilt overmaken maar contant geld wilt geven tijdens de uitzetting, wil je dit dan ook even in een email aangeven hoeveel karpers je wilt adopteren. Ook dit weer om inzicht te houden op de financiën en hoeveel kilo we kunnen bestellen! Laat het me dus a.u.b. even weten!! Alvast mega bedankt voor jullie bijdragen!

!SPOED VRIJWILLIGERS!
Ook zijn wij voor dit najaar op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen bij de uitzettingen, voor meer informatie over de uitzettingen en het aanmelden als vrijwilliger kan je contact opnemen met een van de contactpersonen.

INFORMATIE:
Informatie en adoptieformulieren kunnen jullie krijgen via:
Stuwvak 0 (IJsselsplitsing - Driel): Pieter Bas van Duuren, e-mail: pbvanduuren@gmail.com
Stuwvak 1 (Driel - Maurik): Bertil Wielink, e-mail: Bertil@karperwereld.nl
Stuwvak 2 (Maurik - Hagestein): Peter Bos, e-mail: peterenpatricia26@kpnplanet.nl
Stuwvak 3 (Hagestein – Krimpen): Kees Verheij, e-mail: clverheij@hetnet.nl


Met vriendelijke groeten,

SKP Nederrijn / Lek
Pieter Bas van Duuren Offline

Avatar gebruiker
 
Berichten: 7
Geregistreerd: wo okt 28, 2009 9:20 pm
Woonplaats: Guatemala-stad

Keer terug naar SKP Lek/Nederrijn (2007)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron